Van 10 februari 2023 t.e.m. zaterdag 18 februari 2023 maken we samen opnieuw duidelijk dat pesten niet kan! 
1 op 6 jongeren in Vlaanderen wordt gepest. Dat blijft nog steeds té veel. Toch is er ook goed nieuws: de inspanningen die we samen doen, werpen zijn vruchten af en doen de cijfers dalen! Daarom is het belangrijk dat we ons samen blijven inzetten. Het hele jaar door. 

Doe mee met STIP IT en trek een stippenlijn tegen pesten!

Met je vrienden, met je familie, met je klas, school, straat, wijk, bedrijf, jeugdbeweging, sportclub, dorp, gemeente, maakt niet uit! Doe het en maak het plezant! Ga voor de sportiefste, beestigste, luidste, kleurrijkste, stoerste, maakt-niet-uit-welkste stippenlijn.

Hoe doe je dat? Zet 4 stippen op je hand en ga naast elkaar op een lijn staan. Reik elkaar de gestipte hand. Ziezo, nu heb je een stippenlijn!

Maak een video van die stippenlijn en verspreid die via sociale media met copy “Wij trekken de lijn tegen pesten” en #stipit #hiertrekkenwijdelijntegenpesten #ALLESoverPESTEN #LiveHockeyLoveVictory. Post je filmpje zeker ook op www.stip-it.be en Tag @rvictoryhc

 

Als club zijn we blij dat je bij ons sport. We vinden het belangrijk dat je hier graag bent en je je goed in je vel voelt. Onze club wenst een plaats te zijn waar je veilig kan sporten, waar je plezier kan maken en waar jouw mening telt. We willen dat zowel volwassenen als jongeren voor elkaar respect opbrengen en de grenzen van anderen aanvaarden. Daarom is er geen plaats voor pestgedrag, racisme, geweld of ongepast seksueel gedrag.

Jij bepaalt waar jouw grens ligt. Jouw lichaam en gevoelens geven aan wat je normaal vindt of juist heel vreemd, wat je leuk vindt en wat niet. Misschien merk je wel dat iemand over die grens heen gaat … Als dat gebeurt, praat er dan over, ook als het niet bij jezelf maar bij anderen gebeurt.

Vertel je het liever niet aan je trainer, begeleider of ouders? In de club kan je ook praten met onze Club Api ( AanspreekPunt Integriteit).

17/10/2022

Hoe herken je een goede sportclub en wat kan je als ouder doen als jouw kind te maken krijgt met grensoverschrijdend gedrag in de sportclub? Als ouder ga je ervan uit dat je kind goed wordt opgevangen in de sportclub om zijn/haar favoriete sport te beoefenen. Je hebt echter als ouder ook de verantwoordelijkheid om erover te waken dat dit effectief het geval is. In dit Webinar gaan we dieper in op hoe je een goede club kan herkennen, jouw rol als ouder om mee te werken aan een veilig en positief sportklimaat en wat je kan doen als er iets misloopt.

 

De Webinar zal doorgaan op woensdag 19 oktober om 20u.

We vragen om op voorhand in te schrijven voor dit webinar via deze link.

Dit webinar is onderdeel van het Europese Safe Sport Allies project, meer informatie vind je hier

08/02/2022

1 op 6 kinderen en jongeren in Vlaanderen is slachtoffer van pesten. Veel van hen dragen daar heel lang de gevolgen van. Het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten wil daar samen met kinderen, jongeren en hun begeleiding iets aan doen.

Praat erover!  Week tegen Pesten 18 tot 25 februari.

Welkom op de pagina van de vertrouwenspersoon.  

Je kan met al je vragen terecht op dit mailadres: vertrouwen@victory.be

Je kan in volste vertrouwen en discretie je verhaal doen, er wordt naar jou geluisterd en samen met jou op een transparante wijze naar een aanpak of mogelijke oplossing gezocht.

Op Victory kan je ook steeds terecht bij het onafhankelijk aanspreekpunt integriteit (API), een laagdrempelig aanspreekpunt, een vertrouwenspersoon voor sporters, ouders, trainers of andere betrokkenen met een vraag, vermoeden of klacht rond mogelijk (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Georg Johannink draagt er mee zorg voor dat het beleid voldoende aandacht geeft aan preventie van en omgaan met grensoverschrijdend gedrag. Opmerkingen, meldingen en verbeterpunten kan je aankaarten op dit mailadres: api@victory.be

Via deze pagina blijf je ook op de hoogte van de vorderingen van het plan van aanpak.

Sponsors