28/08/2018 - Royal Victory HC is bijzonder trots om aan te kondigen dat de Canadese nationale damesploeg de faciliteiten van Victory heeft gekozen als basis voor het Europees winterseizoen.


De speelsters van de Canadese nationale ploeg spelen bij verschillende clubs in België en Nederland. Vier van hen maken deel uit van de eerste damesploeg van Victory: Dani Hennig, Hannah Haughn, Maddie Seco en Kaitlyn Williams. Elke maandag en dinsdag komen de Canadese geselecteerden samen om zich onder leiding van de coach van het "Wolf Pack", Giles Bonnet, voor te bereiden op kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. "Verschillende factoren hebben ons bij Victory gebracht", zegt Bonnet. "De faciliteiten bij Victory zijn ideaal voor onze nationale ploeg. Daarbij komt dat de club centraal gelegen is voor onze speelsters in België en Nederland. Victory heeft er alles aan gedaan om ons welkom te laten voelen. Daarnaast investeert Victory sterk in topinfrastructuur en we zijn heel opgewonden om daar deel van te kunnen uitmaken."

Voor Victory is de keuze van de Canadese nationale ploeg een bevestiging dat de grootste hockeyfamilie van Vlaanderen ook op gebied van topsport op de juiste weg is. "Bij Victory is elke speler of speelster belangrijk, maar we zijn trots op deze internationale erkenning voor ons ambitieus topsportproject,"zegt Peter Van den Broeck, die de topsportcel van Victory leidt. "Onze jeugdopleiding behoort al bij de beste van het land. De Canadese erkenning spoort ons alleen maar aan om door te gaan op ons groeipad."

Link naar Canadese ploeg – website: http://www.fieldhockey.ca/program/womens-national-team/