Tijdens de matchen is het altijd prettig wanneer fair play wordt aangemoedigd en wanneer iemand de wedstrijd in goede banen leidt. Scheidsrechters hebben niet altijd de gemakkelijkste taak, maar ze zijn onmisbaar en hun tijd wordt zeer gewaardeerd. We zijn blij dat we zo vaak kunnen rekenen op ouders en leden om de matchen zo goed mogelijk te begeleiden! Helaas wordt nog te vaak nog gezocht naar een vrijwilliger om het fluitje ter hand te nemen en soms ontstaat er een discussie over het wedstrijdreglement...

Daar komt nu verandering in! Voel jij je geroepen om de spelregels helemaal onder de knie te krijgen? Ben jij één van de vrijwilligers waar we naar op zoek zijn? Goed nieuws voor jou dan! Word Theoretische Scheidsrechter via e-learning. Vanaf nu kan je van bij je thuis en op je eigen tempo het diploma van Theoretische Scheidsrechter Outdoor en Indoor behalen.  Dit kan niet enkel op PC, maar ook op tablet en smartphone! Leer de regels door meerkeuzevragen te beantwoorden, waarvan een groot deel een tekening, foto of video bevatten. Zowel het diploma indoor als outdoor kan je op deze manier behalen.

Hoe gaat het te werk? Wil jij theoretisch scheidsrechter worden?


Hoe gaat het te werk? Wil jij theoretisch scheidsrechter worden?

  • Neem dan contact op met onze vrijwilliger en scheidsrechter coördinator Pieter Bogaerts (arbitrage@victory.be). Bezorg hem je geboortedatum, email-adres en eventueel je KBHB ID.
  • Vervolgens krijg je een mail van drillster waarin een link te vinden is om je aan te melden op het e-Learning platform (https://hockeyumpire.drillster.net).
  • Doorloop eerst de leerstof van de 5 modules (spelsituaties, spelregels, overtredingen, speldeelnemers en signalen). Wees niet overmoedig en neem vooral de tijd om alle spelregels eerst goed door te nemen! Indien je het diploma voor indoor wil behalen, dien je ook de module 'zaalhockey' te doorlopen.
  • Wanneer je de leerstof van alle modules onder de knie hebt, dan kan je het examen voor outdoor en/of indoor afleggen. Om je diploma theoretisch scheidsrechter te behalen zal je op het examen een score van 80% of meer moeten behalen. Indien je hier niet in slaagt, moet je een bepaalde tijd wachten vooraleer je opnieuw mag proberen.
  • Toch nog een vraag? Aarzel niet om contact met arbitrage@victory.be.

Na het examen het veld op?

Heb je met succes het examen afgelegd via e-Learning voor theoretisch scheidsrechter op het veld en wens je een stap verder te gaan? Het Victory refcoachteam staat klaar om onze nieuwe theoretische refs te begeleiden bij hun eerste stappen als effectief fluitend scheidsrechter.  Ben je bereid de stap te wagen, dan kan je je kandidatuur stellen bij Pieter, nog steeds via arbitrage@victory.be.  Via het refcoachteam krijg je vervolgens een wedstrijd toegewezen waarbij je door hen gecoached zal worden.  Alvast dikke proficiat aan alle geslaagden.  Wij verwelkomen jullie van harte op onze velden!