EDEGEM, 3 maart 2020 – Olivia Merry en Brooke Neal vervoegen het eerste Damesteam in seizoen 2020/2021. Bij de eerste Herenploeg vervoegen Cam Hayde and Warren Wild de rangen komend seizoen.


Royal Victory HC is al volop bezig met de voorbereidingen op volgend hockeyseizoen. Na de finale afwerking van de nieuwe infrastructuur met twee nieuwe watervelden en een volledig nieuw clubhuis gaat de focus nu richting de fanion teams.

De club is dan ook heel trots dat bij de vrouwen de Nieuw-Zeelandse internationale hockeytoppers Olivia Merry en Brooke Neal het sportief project van R. Victory HC omarmen en vanaf volgend seizoen te bewonderen zijn op de Edegemse velden. 

Aanvalskracht met Olivia Merry

Met Olivia Merry haalt de club een geboren goalgetter in huis. Sinds 2014 is Olivia een ‘Black Stick’ en scoorde ze sindsdien aan de lopende band voor de nummer vier op de FIH-wereldranglijst. Als genomineerde FIH-speler van het jaar 2020 is Olivia van plan om dit jaar nog in de Pro League als op de Olympische zomerspelen in Tokyo hoge ogen te gooien met het Nieuw-Zeelandse vrouwenteam. Na de Spelen verhuist Olivia naar Edegem (Antwerpen) en zal ze de leiding nemen over de aanvalslijn van R. Victory HC. 

De muur genaamd Brooke Neal

Brooke Neal kiest voor een nieuw avontuur in België. Ze speelde enkele jaren geleden al op R. Antwerp HC. Ze debuteerde in 2013 voor de Black Sticks (Nieuw-Zeelands vrouwenteam) en vormt sindsdien een betrouwbaar sluitstuk centraal in de verdediging. Ook Brooke is gebrand om te schitteren in de komende Pro League-wedstrijden en op de Olympische Spelen in Tokyo. Zij sluit na de Spelen onmiddellijk aan met het eerste Damesteam van R. Victory HC.  Daarnaast is Brooke ook een gereputeerd coach op het gebied van mentale en sociale ‘well-being’ en zal ze in deze materie de jeugdploegen van de club mee helpen ondersteunen. 

Cam Hayde en Warren Wild vervoegen Heren 1

Nieuw-Zeelanders Cam Hayde en Warren Wild zullen volgend seizoen het eerste herenteam van R. Victory HC vervoegen. Cam is een dynamisch doelgerichte aanvaller en speelde ook al eerder in België bij R. Antwerp HC. Warren daarentegen is een beweeglijke en efficiënte middenvelder. Beide spelers hebben een erg goede reputatie in hun thuisland en brengen bijkomende ervaring en vista in het team.