Royal Victory Hockey Club is bij het einde van het seizoen 2019-2020 opnieuw de grootste club in België. Dat blijkt uit cijfers van de KBHB die gepubliceerd werden op de Okey hockeywebsite.

Victory was al korte tijd de grootste Belgische hockeyclub in 2018. In de loop van het afgelopen seizoen 2019-2020 heeft de Edegemse club haasje-over gespeeld met Orée. Victory telde op 1 mei 1658 ingeschreven leden bij de KBHB, tegen 1614 voor Orée. Waterloo Ducks, Gantoise en Dragons vervolledigen de top-vijf.


“Nummer een worden was nooit onze expliciete doelstelling”, zegt Victory voorzitter Leo Lucas. “Onze hoofddoelstelling is om een ideaal kader te scheppen voor onze drie pijlers: topsporthockey, recreatief hockey en G-hockey. De laatste jaren hebben we zwaar ingezet op onze infrastructuur, zonder onze sterke familiale atmosfeer uit het oog te verliezen.”

Met de afronding van het project MasterPitch, dat bestaat uit de aanleg van twee nieuwe watervelden en een nieuw clubhuis, beschikt Victory nu over een van de mooiste hockeysites in België.

Victory hecht veel belang aan jeugdwerking, wat zich de laatste jaren heeft vertaald in een stijgend aantal spelers en speelsters in regionale en nationale selecties.

Voor het seizoen 2020-2021 stelt Edegem zich ambitieus op. “Met onze aanwinsten bij Dames 1 willen we mikken op de playoffs. En ook voor Heren 1, die terug gepromoveerd zijn naar 1ste Nationale, willen we minstens kunnen consolideren en op termijn ook doorstoten naar de afdeling waar een club van onze grootte thuis hoort,” voegt bestuuurder en verantwoordelijke topsport Marc Wellens eraan toe.