4/05/2021 – De zomerstages op Victory zijn voor vele jonge kinderen dé gelegenheid om op een speelse en plezierige manier kennis te maken met de hockeysport: een intensieve week waarbij de nadruk ligt op een goede basistechniek en spelplezier. En dat is precies wat Juliette Farrow zo’n kleine 10 jaar terug naar Victory bracht.


Waarom ben je beginnen hockeyen?

Dat is wel al een tijdje geleden. Ik herinner me dat een meisje bij mij in de lagere school op Victory een stage had gevolgd en er zo enthousiast over vertelde, dat zij wilde beginnen hockeyen. Ik heb me dan ook ingeschreven, want ik wilde dat ook proberen. Zo ben ik dan beginnen hockeyen bij de Eekhoorntjes, later de Preminiemen, U10 enz. Van de U11 ben ik dan doorgeschoven naar de U14. Nu speel ik bij de U16.

Zoveel jaren hockey, dan heb je ook al verschillende coaches gehad. Is er een coach die je bijgebleven is?

Van elke coach heb ik wel iets geleerd. Sole (nvdr Sole Contardi, Dames 1) leerde me veel bij op het vlak van techniek. Ze hielp me ook om fysiek sterker te worden. Bij mijn eerste jaar U16 leerde ik veel van Nathalie Vanderstraeten op tactisch vlak. Sinds dit jaar geef ik zelf training aan de jongste jeugd en ik ben gestart met cursus de initiator hockey. Deze ervaring leert mij ook op een andere manier te kijken naar hockey, waardoor het voor mijzelf ook leerrijk is.

Zijn jullie allemaal zo sportief in het gezin?

Ik heb nog een jongere broer die op Victory bij de U14B speelt. Geen van mijn ouders heeft ooit hockey gespeeld, maar wel veel gesport. Vooral mijn mama, zij deed in haar jeugd aan competitie zwemmen. Mijn papa speelde basketbal.

Je gaat uiteraard nog naar school, weet je al wat je later wil gaan doen?

Ik zit op school op Olve in Mortsel, maar dit schooljaar hebben we onze klaslokalen nog niet zoveel gezien, helaas. Wat ik wat later wil doen, daarover heb ik nog geen idee. Een eigen bedrijf starten lijkt me wel leuk.