30/03/2021 - Herken jij deze Heren 1 speler, lid sinds 2006 en op en top Victoriaan. We mochten bij hem -corona proof- op bezoek voor een interview. 


Stel je even voor aan onze Victorianen

Ik ben Adriaan Lucas, ben 19j en ik heb een oudere broer en zus en nog een jongere broer.

Hoelang speel je al hockey?

Mijn grote broer, Artur, speelde al hockey. Toen ik 5 jaar was nam ik deel aan het Victory Champscamp. Dit was zo 'n leuke ervaring dat ik in 2006 jeugdlid geworden ben op Victory.  Dat was nog de tijd van de Eekhoorntjes (nu U7-U8), Preminiemen (U9-U10), Miniemen (U11-U12) en Kadetten (U14). Toen de federatie de jeugdcompetitie heeft hervormd, kwam ik bij de U14 Boys 1 o.l.v. coach Vitali Kholopov, een grote naam in hockeyland. Zijn legendarische uitspraken zal ik nooit vergeten. Brasil bij een schitterende actie of Taboulistan wanneer je er niks van bakte. Van hem heb ik ook echt goed leren verdedigen. Na U16 en U19 boys 1, speel ik nu bij Heren 1 op Victory. 

Heb je nog andere hobby’s?

Hockey is zowat de rode draad in mijn vrije tijd. Ik ben dit jaar begonnen aan de studierichting supply chain management, maar dit bleek toch niks voor mij te zijn. Op dit moment zoek ik uit welke nieuwe studierichting ik volgend jaar wil aanvatten. Daarnaast geef ik ook training aan de jeugd en je vindt me regelmatig terug op Victory wanneer er jeugdstages georganiseerd worden. Ik vind het leuk om mijn ervaring en hockeykennis te kunnen delen met onze jongste leden. We zijn thuis trouwens een echte hockey familie: mijn 2 broers (Artur en Tobias) en mijn vader (Leo) zijn actief op Victory. Ook mijn zus Isa heeft een korte periode hockey gespeeld. Mijn mama Katrien is mijn grootste supporter.