Log in

Ontdek je samen met je dochter of zoon het hockey en zet je je eerste stapjes op het veld als scheidsrechter of ben je een vaste ploegscheids of doorwinterde Club Umpire die normaal gezien wekelijks op het veld staat? De VHL biedt vanaf 21 april webinars aan op elk niveau.

6/04/2021 - Een dikke 10 jaar geleden leerde Quentin Tombeur via een vriend de hockeysport kennen. Nu maakt het een groot deel uit van zijn vrije tijd.

20/11/2020 - De regel 'hoge bal'

Voorheen: Bij het ontvangen van een hoge bal (‘flick’, ‘scoop’), mochten de tegenstanders van de oorspronkelijke ontvanger (= de persoon die bij de start van het neerwaartse traject van de bal het dichtst bij het punt staat waar de bal op de grond zal vallen) de bal niet spelen in een zone van 5 m rond de voornoemde ontvanger. Deze tegenstanders moesten dus wachten tot de bal gecontroleerd werd en op de grond lag.

Voortaan: Een tegenstander mag de zone van 5 m rond de oorspronkelijke ontvanger niet binnendringen, alvorens de bal gecontroleerd werd en op de grond ligt behalve wanneer deze tegenstander in de mogelijkheid is om de bal veilig te spelen binnen de voornoemde 5 m-zone.

Deze laatste nuance is van groot belang: vanaf nu mag een hoge bal op minder dan 5 m van de ontvanger worden aangeraakt door een tegenstander, op voorwaarde dat die de zekerheid heeft dat de bal zonder enig gevaar voor de ontvanger kan worden gespeeld.

De andere regels ivm hoge ballen blijven van toepassing. Voorbeeld: wanneer er geen duidelijke ontvanger van een hoge bal is, komt er een vrije slag voor de ploeg die de hoge bal niet gespeeld heeft.

De nieuwe regel gaat in vanaf 22/11, bij de herstart van Eredivisie Belgian League. Aangezien de KBHB niet zegt dat de nieuwe regel alleen geldig is in Eredivisie, is hij dus algemeen geldig.

De club heeft geïnvesteerd in nieuwe hesjes voor scheidsrechters. Als scheids moet je opvallen tussen de spelers - een fluogeel hesje met het Victory logo op de voorkant en de tekst Victory Umpire op de achterkant helpt daarbij. De hesjes zijn beschikbaar bij het Duty team. We vragen je wel om tijdelijk een item in veilige bewaring bij het Duty team achter te laten om je te herinneren het hesje terug te geven.

Van zaterdag 3 tot zondag 11 oktober zetten we alle officials en bij uitbreiding alle vrijwilligers in het zonnetje. Mogen we jullie vragen extra vriendelijk te zijn voor jullie scheidsen en alle vrijwilligers, die ervoor zorgen dat de club blijft draaien?

En als je een foto neemt met jullie scheidsen: respecteer de 1,5 m regel en vergeet de hashtag #bedanktscheids niet.

Victory start met onmiddellijke ingang met een begeleidingsprogramma voor umpires uit de jeugd. Met dit programma wil de club iets doen aan het feit dat we zo weinig erkende scheidsrechters hebben. Het programma heeft tot doel jonge en beginnende umpires voldoende zelfvertrouwen en ondersteuning te geven om eerst Club Umpire bij de KBHB te worden, en vervolgens door te groeien naar nationaal scheids. Quentin Tombeur van onze U19B1 heeft deze weg afgelegd en heeft eind augustus tijdens een examen op Watducks zijn nationaal diploma behaald.

21/09/2020 - Gisteren start van het academisch jaar! Nog enkele dagen en ook onze College league gaat weer van start.
Hier vind je de specifieke spelregels voor College League.

15/09/2020 - Samen met de competitiestart steekt ook een natuurlijke gewoonte de kop weer op. Een wedstrijd wordt niet alleen gespeeld door 22 sporters op het veld (op een groot veld toch), maar ook door 2 anderen: de scheidsrechters. En o wee, die scheidsrechters durven af en toe een fout te maken (zij het veel minder dan de belangrijkste acteurs, de spelers).

Mogen we jullie vragen respect te tonen voor de scheidsrechters op het veld, zelfs als ze een kemel maken van hier tot ginder en dit hard steekt, ja, zelfs een wedstrijd kan bepalen? Van theoretische scheids tot internationaal, ze willen er allemaal voor zorgen dat de wedstrijden veilig, sportief, in fair play en plezierig kunnen verlopen. Bovendien zullen klagende en roepende toeschouwers er nooit toe leiden dat een scheids zijn of haar beslissing zal veranderen. Integendeel, wanneer er voortdurend op het veld en aan de kant over het kleinste detail gejammerd wordt, zal die scheids op een moment de knop afzetten, met het risico dat wanneer het er echt toe doet, zelfs de ploegkapitein niet meer kan doordringen.

Volgende maand vieren we weer de Week van de Official, waarbij de umpire niet zal ontbreken. Laten we daarbij niet vergeten dat er zonder scheidsrechters niet gespeeld kan worden. En laten we de inzet van die vele scheidsrechters (vrijwilligers, ouders, bondsscheidsrechters, enz) waarderen, vooral omdat ze in weer en wind en ontij vanaf de zijlijn allemaal zonder uitzondering hun beste beentje willen voorzetten.

Ontdek via deze link welke divisies er één of twee thuisscheidsrechters dienen te leveren en welke wedstrijden gefloten worden door nationale scheidsrechters.

Op deze lijst van scheidsrechters OUTDOOR zie je wie geslaagd is in het examen Drillster. De lijst met geslaagde INDOOR scheidsrechters vind je terug in deze link.

Kijk ook op je eigen Twizzit profiel: minstens een keer per week kijken onze vrijwilligers van de cel arbitrage na wie intussen geslaagd is in zijn/haar examen en verzorgen zij een update in Twizzit. Als je het examen met succes hebt afgelegd en je naam staat NIET in de lijst noch in Twizzit, neem dan contact op met arbitrage@victory.be met vermelding van de naam op e-Learning en je emailadres.

Vanaf seizoen 2020-2021 moet iedere speler uit de leeftijdscategorie U14 verplicht het examen in Drillster met succes hebben afgelegd om speelgerechtigd te zijn! Het is jouw verantwoordelijkheid om na te gaan of je in orde bent!

Daarnaast geldt de regel dat elke wedstrijd op volledig veld geleid moet worden door scheidsrechters die minstens geslaagd zijn in hun theoretisch examen. Dat geldt dus voor alle wedstrijden van U14 tot en met Masters. 

8/08/2020 - Wat zijn nu ook weer de juiste spelregels voor de verschillende soorten outdoor hockey? Want die verschillen volgens de ouderdom van de spelers. Met de volgende tabellen proberen we een overzicht te geven. Klik op Lees meer.

Zoeken
Binnenkort...
Overig Nieuws
Tot en met 6 augustus geen zomerhockey for kids!
12/07/2021
Start trainingen seizoen 2021-2022
12/07/2021
Actie verlengd tot 19/7: Steun je sportclub!
11/05/2021
Laatste weekend van juni
29/06/2021
District Selecties 2021
28/06/2021
Ploegen seizoen 2021-2022
25/06/2021
Wedstrijd outfit bij DNA:Hockey
21/06/2021
Sport 2 maanden gratis deze zomer*
21/06/2021
De nieuwe voorzitters en bestuurders VHL/LFH/KBHB zijn bekend!
20/06/2021
Stages Zomer 2021
15/05/2021
Stick to Fair Play

Royal Victory H.C.
Kattenbroek 5
2650 Edegem

+32 (0)3 457 15 33
info@victory.be
cc@victory.be

© 2019, website powered by Twizzit.com