25/05/2021 - Een week na de transfers voor Dames 1 zijn nu de heren aan de beurt. In het oog springen twee transfers op en evenveel versterkingen langs het veld.


De onmiddellijke hoofddoelstelling van onze Heren 1 is aansluiten bij de top van Nationale 1. Daarom hebben we versterking gezocht in de verdediging en de aanval:

  • Met Lukáš Plochý halen we een pak internationale ervaring in huis. Lukáš was al actief op de Belgische hockeyvelden: voor het eerst op het EK in Boom in 2013, waar hij deel uitmaakte van de Tsjechische nationale ploeg. Dat betekende het begin van een indrukwekkende tocht door de eredivisies van Nederland, Duitsland, Spanje en Australië, met clubs als Zwart Wit en Almeerse, Hamburg en Krefeld, Junior en Diamond Backs. Deze explosieve aanvaller was ook actief bij Brugge. Dit seizoen wil hij zijn expertise delen met H1 en ook met onze jeugd.
  • Victor Guerra is een van Spanjes grootste beloftes. Dit talent van CD Terrassa in Barcelona kwam in Spanjes eredivisie op zijn 16 jaar en heeft alle nationale jeugdploegen doorzwommen van U16 tot U21. Algemeen wordt verwacht dat hij later dit jaar bij de Redsticks zal aansluiten. Na twee seizoenen in Leuven komt Vincent onze ploeg als verdediger versterken.
  • Maar ook op de bank is er een nieuw duo. T1 wordt Thomas Cruyl, die zijn loopbaan als coach begon als T2 bij onze eigen Dames 1. Thomas heeft intussen een pak ervaring opgedaan, zowel op clubniveau (Dragons, Temse) als bij de hockeybond (coach en mentor van BeGold en specifiek van U15 en U16). 
  • De nieuwe T2 is al langer klant aan huis bij Victory: Patje Gierts. In zijn rijke loopbaan als speler bij oa Ukkel en Dragons (waar hij 2 titels behaalde) en ook als Red Lion (met 74 caps) kwam hij bij onze Heren 1 van 2008 tot 2011. Daarna schoof Patje op naar de mineuren en deelt hij zijn rijke ervaring in de verdediging in de Victory hockeyschool. We zijn ontzettend blij dat hij bij H1 actief wordt als T2.