18/05 - Royal Victory Hockey Club heeft zich tijdens de corona-stilte goed voorbereid om ook volgend seizoen te knallen in de dames eredivisie. Met versterkingen zoals de Argentijnse toppers Martina (Martu) Cavallero en Camila Machín, de Spaanse Sandra Monje en de Zuid-Afrikaans/Schotse Heather McEwan klopt de ploeg opnieuw aan bij de top van het dameshockey in België.


Het seizoen 2020-2021 was in vele opzichten een overgangsseizoen voor Victory. Met de nieuwe T1, Martin van de Rakt, kwam een nieuwe speelstijl die bijzonder dicht aanleunt bij de Nederlandse Hoofdklasse, de sterkste competitie ter wereld. Daarnaast werden verschillende nieuwelingen in de ploeg geïntegreerd. Ondanks alle Covid-perikelen eindigde Victory verdiend op de zesde plaats, beter dan aanvankelijk vooropgesteld. De uitdaging voor het seizoen 2021-2022 is niet minder: ook nu moeten verschillende speelsters vervangen worden. Victory heeft echter niet stil gezeten en kan de volgende versterkingen aankondigen:

  • Met de centrale verdedigster Camila Machín haalt Victory een pak ervaring in huis. Deze Argentijnse (4 caps bij Las Leonas) komt over van Real Polo Club de Barcelona, dit seizoen 4de in de Spaanse competitie. Camila zal zich ook actief inzetten in Victory’s jeugdacademie. 
  • Ook de jonge Spaanse verdedigster Sandra Monje komt bij het team. Sandra, die vanaf haar 13de in de eerste ploeg van FC Barcelona (Spaanse eredivisie) speelde, komt over van Rapid Hockey Club Temse.
  • Op het aanvallende middenveld verwelkomen we Martina (Martu) Cavallero. Deze Argentijnse ex-international (202 caps) en zilveren Olympische medaillewinnares komt over van Mannheimer HC, 2de in de Duitse Bundesliga. Op haar palmares staan o.a. 3 keer de FIH Champions Trophy en twee keer de Pan-Amerikaanse beker. Martu brengt tonnen ervaring met zich mee en kijkt ernaar uit om de Victory jeugd onder handen te nemen.
  • In de aanval verwelkomen we Heather McEwan. Heather vertrok in 2018 uit haar geboorteland Zuid-Afrika naar Groot-Brittannië, waar ze 3 seizoenen speelde voor Holcombe in de Premier League. Het afgelopen seizoen speelde ze in de Nederlandse Hoofdklasse bij HGC. Ze is geselecteerd voor de Schotse nationale ploeg.

Ze vervangen Sofi Viarengo en Liza Giacomotti, die de club verlaten, clubspeelsters Alison Smisdom en Lorane Vanneste, die in de Verenigde Staten studie en sport zullen combineren, en Joss Schiltz, die na 10 jaar Dames 1 haar passie voor topsport niet langer kan combineren met haar professionele activiteiten.

“In de zoektocht naar nieuwe speelsters hebben we in eerste instanties gekeken naar directe toegevoegde waarde voor het team. Vorig seizoen zijn we erin geslaagd met een nieuwe staff en bijna een half nieuw team de ploeg herop te bouwen. En dat is met een 6de plaats aardig gelukt. De nieuwe speelsters gaan er meteen kunnen staan in de tactische structuur van de ploeg. De profielen van onze nieuwkomers passen perfect, zodat de klik er meteen kan zijn”, aldus Marc Wellens, co-topsport verantwoordelijke van Royal Victory.