11/10/2022

De coördinatie van de vrijwilligerscel arbitrage ligt al een paar jaren in de goede handen van Stijn De Preter ( links op de foto). Dat onze jeugdspelers telkens vanaf het begin van het seizoen zonder problemen het veld op kunnen, is dankzij hem. Want zonder een geldig scheidsrechter diploma ben je immers vanaf U14 niet speelgerechtigd. Ook zorgt Stijn samen met zijn team ervoor dat bij de start van het indoorseizoen elke Victoriaan die in zaal zal fluiten, administratief in orde is met het vereiste indoor scheidsrechter diploma.

Daarnaast zie je Stijn in het weekend vaak op of soms ook naast het veld. Ofwel om zelf een wedstrijd in goede banen te leiden, ofwel om een geëngageerde jonge arbiter bij te staan met raad en daad.

Dankzij zijn accurate administratie, zorgzame begeleiding en doorgedreven enthousiasme kan Victory rekenen op een uitgebreide poule van scheidsrechters, die steeds nog verder uitbreidt. Want zonder scheidsrechter, geen wedstrijd. Laat dat duidelijk zijn!

Daarom vanuit de club en vanwege alle Victorianen een extra welgemeende DANKUWEL tijdens de week van de scheidsrechter.

Ps: wil je zelf ook graag scheidsrechter worden? neem contact met arbitrage@victory.be. Hoe meer scheidsrechters, hoe meer fair play!

26/08/2022

De KBHB heeft de programmatie gepubliceerd en de uren zijn tot Kerstmis vastgelegd. Ook de programmatie van de Gents & (J) Ladies is zichtbaar in de hockey app.

01/06/2022

Het afgelopen seizoen betekende een eerste stap voor Victory in het opleidingsprogramma voor jonge scheidsen, met Marie Eeraerts (U16G1) die geslaagd is in het examen Club Umpire. Daarnaast zijn verschillende jeugdspelers bijna klaar om hetzelfde examen met goed resultaat af te leggen. Bovendien hebben we het afgelopen seizoen 3 nieuwe nationale scheidsen en heeft de arbitragecel heel wat ploegen geholpen bij het vinden van een umpire. Maar een club als Victory is het zichzelf verschuldigd om de lat voor dit seizoen nog een stuk hoger te leggen. Hierbij willen we met coaching en financieel specifiek jeugdspelers en -speelsters aanmoedigen om wedstrijden te begeleiden.

14/06/2022

De tiende editie van de Dag van de Trainer staat voor de deur. Je leest het goed: dit wordt een ware feesteditie met talloze bijscholingen binnen het thema 'Trainers doen groeien'.

Klaar voor het grootste eendaagse bijscholingscongres voor trainers in Vlaanderen? Blokkeer dan zaterdag 10 december in jouw agenda!

14/02/2022

Vanaf 12 februari 2022 wordt een verplichte identiteitscontrole van de op het wedstrijdblad ingeschreven spelers/speelsters van kracht! We krijgen immers vaak meldingen van teams dat hun tegenstander het wedstrijdformulier niet correct heeft ingevuld. Daarom wordt deze verplichte identiteitscontrole nu ingevoerd. In eerste instantie zal dit door de nationale scheidsrechters worden gedaan voor aanvang van de wedstrijd.

Dit betekent dat deze regel voorlopig alleen van toepassing is op afdelingen waar nationale scheidsrechters de wedstrijd leiden.

OPGELET: in de toekomst zal dit ook worden uitgebreid tot alle kampioenschappen.

Bij de start van het nieuwe seizoen organiseert de club opnieuw een infoavond met een opfrissing van de spelregels op donderdag 14 oktober 2021 om 20 u. Deze infoavond wordt gegeven door Christophe Le Clef, nationaal scheids van onze club die geregeld in Eredivisie wedstrijden leidt. 

Kom zeker op tijd zodat we de geplande timing kunnen aanhouden.