Sinds het begin van deze maand heeft KBHB veel klachten ontvangen over de naleving van de orde, netheid en het respecteren van het materiaal in de zalen.

Het gedrag van sommige van onze leden is soms zeer teleurstellend: sommige kinderen gaan in de klaslokalen spelen, breken in kluisjes van leerlingen en ledigen de postbakken, anderen gebruiken het sportmateriaal dat niet voor hockey bestemd is, sommigen maken de spullen van hun tegenstanders nat die in de kleedkamers worden achtergelaten, om nog maar te zwijgen van de afval die op de grond blijft liggen, de balken en de uitrusting die aan het eind van de dag niet worden opgeruimd en de kinderen die met hun vuile hockeyschoenen terugkomen naar de zaal... In bijlage, enkele foto’s van voorbeelden...

Wij zijn er ons van bewust dat de wachttijd tussen de wedstrijden lang is en dat dit de spelers dwingt om zich bezig te houden ... maar wij vragen u om hen tijdens deze wachttijd in het oog te houden en hen te begeleiden opdat er geen schade aan de zaal en het materiaal wordt aangebracht.

Het niet respecteren van de zaal en het materiaal heeft tot gevolg dat sommige zaalbeheerders hun zaal niet meer voor hockey willen verhuren ... Dit kan ons kampioenschap in gevaar brengen.

CEL "IEMAND ANDERS" ZOEKT NIEUWE VRIJWILLIGERS

Een kleine herinnering voor degenen die INdoor spelen : zaterdag 18 februari en zondag 19 februari, eerste weekend van krokusvakantie heeft de KBHB een competitieweekend ingepland. Informeer tijdig bij je ploeg naar de aanwezigheden voor de wedstrijden.

Heb je dat weekend onvoldoende spelers? Het is toegelaten om de wedstrijden te verplaatsen (enkel eerder te spelen), maar onder de volgende voorwaarden:

 • Je moet de instemming hebben van je tegenstanders
 • Je gaat als ploeg zelf op zoek naar een zaal en moet de zaalhuur voor de verplaatste wedstrijd betalen. Gelieve in dit geval geen gebruik te maken van de reeds door de federatie gereserveerde tijdslots.

Heeft je tegenstander ook een tekort aan spelers en zijn er geen zalen beschikbaar? Overleg dan met je tegenstander en geef uiterlijk 24u voor de wedstrijd een wederzijdse forfait in via de HockeyApp. OPGELET! Het valideren van de wedstrijdbladen met wederzijdse forfait MOET 24u voor de start van de wedstrijden worden ingegeven in de HockeyApp.

Hoe geef je een wederzijdse forfait in in de HockeyApp? Klik op lees meer...

17/01/2023
INDOOR HOCKEY WORLD CUP 2023 – SELECTIE INDOOR RED PANTHERS IS BEKEND
Van 5 tot 11 februari wordt de Zuid-Afrikaanse hoofdstad Pretoria het toneel van het WK indoor hockey. Twaalf dames- en twaalf herenteams zullen in de Heartfelt Arena in totaal 80 wedstrijden spelen, met als inzet de titel van wereldkampioen.
In 2018 in Berlijn haalden Duitsland bij de vrouwen en Oostenrijk bij de heren, goud. Zij zullen trachten hun titel te verlengen, maar 22 andere teams liggen op de loer. België is ingedeeld in poule A bij de heren en in poule B bij de dames.
 
Onze keepster van Dames 1 Marie Goethals de Mude maakt deel uit van de kern voor de Red Panthers Indoor. 
Wij zijn enorm trots op haar en wensen haar heel veel succes in het verdere programma.
02/12/2022

Net op de valreep ontvingen we de spelregels en de briefing voor scheidsrechters voor het indoorseizoen 2022-2023. 

Je kan beide documenten hier downloaden en lezen.

02/12/2022

De Indoor programmatie is vastgesteld tot en met 25 januari.

Een kleine herinnering voor degenen die vanaf dit weekend in Indoor spelen : de spelers moeten hun zaalschoenen (witte zolen verplicht) aantrekken pas als zij de zaal betreden en dus niet met hun zaalschoenen buiten hebben gestapt! Dit is cruciaal voor de zaalbeheerders en dus voor ons om de zalen te kunnen blijven huren!

Fijn indoor seizoen!

Op zoek naar de spelregels en de briefing voor scheidsrechters? Die vind je hier.

10/10/2022

Terwijl de sportieve staf zich buigt over de daadwerkelijke indoor ploegindeling (rekening houdend met outdoor evaluaties, indoor evaluatie '21-'22 en vriendschappen… ) en het definitief maken van trainingsschema’s (onderbouw blijft gewoon op de woensdagen en vrijdagen trainen), kan het indoorteam de volgende data en weetjes vast meegeven: 

37 indoorteams zijn afgelopen vrijdag doorgegeven aan de hockeybond! (Slechts 3 teams minder dan vorig jaar en dit met die moeilijke kalender… we love indoor!)

 • bovenbouwploegen bekend: week 14 november
 • combi ‘pv- & coach avond’:  maandag 21 nov
  - 19u30 - 20u15 pv info HIER INSCHRIJVEN
  - 20u30 - 21u30 indoorcoaching HIER INSCHRIJVEN
 • start onderbouwtraining: 30 november
 • geen indoor zonder gediplomeerde arbiters. Ook spelers moeten vooraf slagen in het apart indoorexamen. Wacht niet tot het spannend wordt en mail naar arbitrage@victory voor een Drillster account. Niet zeker of je al geslaagd bent? Contacteer ons.

Zot van indoor? Word zaalwachter!  

Globale taken:

 • de tijd van de wedstrijd in de gaten houden
 • startsignaal en eindsignaal aangeven van de wedstrijd, kaarten noteren – wie / tijdstip enz
 • de score van de wedstrijd bijhouden
 • controle ‘hockey Belgium app’

Wil je helpen? Heb je vragen? Mail naar indoor@victory.be 

Het indoor seizoen 2022 - 2023 zal van begin december tot einde februari plaatsvinden (link naar kalender)

 • U9 - U12: girls zaterdag; boys zondag
 • U12 - U19: girls zondag; boys zaterdag
10/10/2022

Verdien je graag een centje bij én kijk je graag naar indoor matchen? 

Help het indoorteam door je op te geven als “zaalwachter”. Globale taken:

 • de tijd van de wedstrijd in de gaten houden
 • startsignaal en eindsignaal aangeven van de wedstrijd
 • kaarten noteren – wie / tijdstip enz
 • de score van de wedstrijd bijhouden

Interesse? Meer informatie? Mail naar indoor@victory.be