23/02/2021 - De vele weken, maanden intussen, zonder gezellige ontmoetingen in The Vic of op en rond de Victory hockeyvelden: iedereen mist het enorm hard. Week na week gaat een grendeltje los van de maatregelen en dringen we het Corona virus beetje bij beetje achteruit. Ook deze week maken kennis met een échte BV, een Bijzondere Victoriaan. Want achter de schermen (letterlijk en figuurlijk!) blijven onze vele vrijwilligers gedreven toezien op de (financiële) gezondheid van onze club.

Ellen van den Haak is zoals zovele vrijwilligers via haar hockeyende zonen in het clubleven op Victory gerold.  Ellen en ook haar echtgenoot Simon zijn, wat wij Antwerpenaren al eens graag vermelden, “van de parking” en dan nog van “nen ollandse parking”, maar intussen volledig ingeburgerd op een kleine tongval na


Wat motiveert jou om naast een druk gezinsleven en professionele activiteit een  vrijwilligersfunctie op Victory op te nemen?

Ik vind het leuk om iets te betekenen voor anderen en zet graag mijn talenten in om de organisatie vooruit te helpen. Ooit in het verleden was ik zelf trimmer, maar dat is wel heel lang geleden. Gedurende een aantal jaren heb ik het indoorhockey georganiseerd voor Victory. Want daar komt heel wat bij kijken: zalen zoeken en vastleggen, materiaal, trainingsschema, arbitrage, … en vooral het kostenplaatje zo laag mogelijk houden voor de deelnemers. Dat ik daarbij veel nieuwe mensen leer kennen maakt me blij. Sinds 2019 ben ik lid van de Raad van Bestuur en richt me specifiek op de clubfinanciën.

Uiteraard is er ook nog een leven buiten Victory. Wat doe je in het dagelijks leven?

Simon en ik wonen als Nederlanders sinds 2000 in België, eerst in de stad, en sinds 2003 in Berchem. Thijs (U19 boys 2) is geboren in Antwerpen, en Max (U16 boys 2) in Engeland toen we daar twee jaar woonden voor ons werk. En we wonen nog steeds met veel plezier hier in Berchem, de jongens gaan beiden naar Pulhof en volgen daar de STEM richting.

Ik werk full time voor SABIC een chemisch bedrijf met hoofdkantoor in Riyadh (Saudi Arabië) als senior specialist, compensation & benefits, en ben daar verantwoordelijk voor de jaarlijks terugkerende processen: zoals bijvoorbeeld salarissurveys invullen, salary planning proces coördineren over de globe (we hebben 33000 medewerkers in zo’n 46 landen) dus dat houdt me wel van de straat. Normaal werk ik in Bergen op Zoom (NL), maar sinds 12 maart 2020 werk ik vanuit huis.

Momenteel heb ik een grote passie: paddel. Dat doe ik door corona veel vaker, al wordt het wel steeds een grotere uitdaging om een veldje te boeken. Ik ben lid van Antwerp Padel Club op ’t Rooi, en ben daar kapitein van een dames P100 groep, waar ik veel plezier aan beleef.

Daarnaast lees ik graag, en probeer ik een trui te breien.