16/02/20201 - De vele weken, maanden intussen, zonder gezellige ontmoetingen in The Vic of op en rond de Victory hockeyvelden: iedereen mist het enorm hard, zeker nu ook nog Koning Winter het kleine beetje toegelaten hockey vorige week letterlijk in de diepvries stak. In afwachting van een (hopelijk zeer snelle en vlotte) overgang van winterprik naar coronaprik, prikkelen we graag jullie nieuwsgierigheid om opnieuw een échte BV, een Bijzondere Victoriaan van nabij te leren kennen.

Deze week maken we kennis met Nicolas Bisschops. Nicolas is op het thuisfront omringd door alleen maar dames. Samen met echtgenote Sofie telt het gezin Bisschops drie hockeyende tienerdochters: Eline (U16), Charlotte en Margaux (allebei U12).  


Wat betekent Victory voor jou en je gezin?

Heel ons gezin ademt hockey. En dat gaat dan veel verder dan alleen maar het spelletje. Victory is één grote familie. De verbondenheid met andere ouders en spelers, dat maakt van deze club gewoon een prachtige club. Ik kom er graag zowel tijdens de week om te sporten met de masters na een drukke werkdag of tijdens het weekend om mensen te ontmoeten die dezelfde passie delen.
Mijn rol als vrijwilliger is met de jaren uitgegroeid van chauffeur voor mijn dochters, over ploegverantwoordelijke tot aanspreekpunt voor de “mineuren”. Intussen ben ik ook contactpersoon voor de club bij DNA: Hockey voor alles wat onze wedstrijdoutfit aangaat.

Uiteraard is er ook nog een leven buiten Victory. Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben professioneel actief in de promotionele sector.  Gifts, gadgets geproduceerd in het verre oosten of Europa die we dan verdelen overal in de wereld. Op sportief vlak klop ik nog wel eens een balletje op het tennisveld, of ga ik lopen of golven.