6/10/2017 - Medisch attest niet langer verplicht!

Voor Sport Vlaanderen was het medisch attest geen verplichting en voor de verzekeringen zijn die ook niet nodig. De medische commissie (MC) is ook voorstander om de verplichting voor een medisch attest van sportgeschiktheid voor volwassenen te laten vallen.

De reden is dat het is immers de verantwoordelijkheid van de sporter zelf om na te gaan of hij/zij medisch geschikt is en te beslissen of hij/zij gaat hockeyen. De MC stelt dan ook voor om het preventief sportmedisch onderzoek via www.sportkeuring.be te hanteren of om nog op medisch onderzoek te gaan bij een arts met bijgevoegd document: http://www.hockeyvl.be/tiny_mce/plugins/filemanager/files/web/Documenten/Medisch_attest/Medisch_attest_VHL.pdf

De VHL laat de verplichting dan ook vallen met directe ingang. Ook al spelen de VHL leden in een nationale afdeling, dan nog is er geen medisch attest nodig!

OPGELET, dit is ENKEL geldig voor leden van de VHL en wordt niet doorgetrokken naar de leden van de LFH, omdat het medisch attest voor hen wordt opgelegd door het Décret Sport en het Décret Santé.