Beste Victorianen,

De laatste dagen heeft het vriesweer al veel annulaties veroorzaakt en soms lijkt het er op dat dit laattijdig gebeurd. Daarom graag  een woordje van toelichting:

(klik bij lees meer om verder te lezen)


Waarom worden trainingen en wedstrijden geannuleerd bij vorst ?
In eerste instantie, er is ijsvorming en slippartijen met ongelukken tot gevolg vermijden wij toch liever.
Minder visueel, maar eveneens zeer belangrijk: de mat (nl. de vezels van een waterveld) gaat kapot indien ze betreden wordt bij vorst ! Ook een zandveld wordt best zo weinig mogelijk betreden.

Waarom wordt dit altijd zo laat aangekondigd ?
Wij proberen de trainingen steeds zoveel mogelijk te laten doorgaan. België blijft België, het weer kan zeer snel veranderen. Dikwijls is dit dus pas enkele uren op voorhand als de eerste mensen die dag op de club toekomen. Twee dagen op voorhand is echt wel een maximum. De boodschap wordt zo snel mogelijk op de website gezet. Gezien er op de club gretig gebruik wordt gemaakt, naast Twizzit, van Whatsapp groepen, vertrouwen we er ook op dat de PV's (en de ouders onderling), kapiteins, trainers en coaches zo goed mogelijk met elkaar communiceren. 

Waarom wordt er geen alternatief anders voorgesteld?
Zalen zijn niet zo maar beschikbaar, maar ook op andere terreinen gaat dit niet zomaar bij vorst. Uit ervaring weten wij ook dat andere locaties voor veel spelers en ouders veel extra planning vragen (cfr zaalseizoen). Indien er een alternatief wordt gevonden, zal dit per ploeg meegedeeld worden door de coach.  

Hoe zit het met de wedstrijden ?
Elke vrijdag bekijkt de hockeybond de situatie en sturen zij rond de middag eventueel een algemene afgelasting uit. Algenmene afgeslasting door de bond valt enkel voor wanneer de vorst (of sneeuwval) over gans België verspreid is.  
Indien er geen algemene afgelasting volgt, kunnen de clubs zelf ook individueel hun wedstrijden annuleren bij vorst. Dit wordt dan meestal maar op de dag zelf om 8u 's morgens beslist en wordt dan gecommuniceerd op de clubwebsite.  Neem daarom steeds contact op met je tegenspeler bij risico op vriesweer!

Afgelastingen 24-25-26 februari
Klik hier voor de nieuwe data

Procedure gedeeltelijke afgelasting
Klik hier voor de reglementering van de hockeybond.