Log in

vrijwilliger@victory.be

23/02/2021 - De vele weken, maanden intussen, zonder gezellige ontmoetingen in The Vic of op en rond de Victory hockeyvelden: iedereen mist het enorm hard. Week na week gaat een grendeltje los van de maatregelen en dringen we het Corona virus beetje bij beetje achteruit. Ook deze week maken kennis met een échte BV, een Bijzondere Victoriaan. Want achter de schermen (letterlijk en figuurlijk!) blijven onze vele vrijwilligers gedreven toezien op de (financiële) gezondheid van onze club.

Ellen van den Haak is zoals zovele vrijwilligers via haar hockeyende zonen in het clubleven op Victory gerold.  Ellen en ook haar echtgenoot Simon zijn, wat wij Antwerpenaren al eens graag vermelden, “van de parking” en dan nog van “nen ollandse parking”, maar intussen volledig ingeburgerd op een kleine tongval na

16/02/20201 - De vele weken, maanden intussen, zonder gezellige ontmoetingen in The Vic of op en rond de Victory hockeyvelden: iedereen mist het enorm hard, zeker nu ook nog Koning Winter het kleine beetje toegelaten hockey vorige week letterlijk in de diepvries stak. In afwachting van een (hopelijk zeer snelle en vlotte) overgang van winterprik naar coronaprik, prikkelen we graag jullie nieuwsgierigheid om opnieuw een échte BV, een Bijzondere Victoriaan van nabij te leren kennen.

Deze week maken we kennis met Nicolas Bisschops. Nicolas is op het thuisfront omringd door alleen maar dames. Samen met echtgenote Sofie telt het gezin Bisschops drie hockeyende tienerdochters: Eline (U16), Charlotte en Margaux (allebei U12).  

9/02/2021 - De vele weken, maanden intussen, zonder gezellige ontmoetingen in The Vic of op en rond de Victory hockeyvelden: iedereen mist het enorm hard. Sinds afgelopen week bubbelen Victorianen in groepjes van 4 terug op kwartjes van hockeyvelden. In afwachting van meer mogelijkheden, breken we even uit deze bubbels om een échte BV, een Bijzondere Victoriaan van nabij te leren kennen.

Deze week maken we kennis met Marc Wellens.  Marc en zijn echtgenote Katelijne hebben twee tienerdochters, allebei fervente hockeysterren: Marie (U19 Girls 1) en Charlotte (U16 Girls 1).  En ROSI, want ook zij maakt integraal deel uit van de familie Wellens.

Rosi? 

2/02/2021 - De vele weken, maanden intussen, zonder gezellige ontmoetingen in The Vic of op en rond de Victory hockeyvelden: iedereen mist het enorm hard. Hoopvol dat we elkaar weldra terug kunnen ontmoeten, maken we intussen tijd om een échte BV, een Bijzondere Victoriaan van nabij te leren kennen.

Deze week maken we kennis met Dominik Smits.  Dominik heeft 3 kinderen: dochter Fien en 2 jongens die hockeyen bij onze jeugd (Mats bij U11 Boys 1 en Tuur bij U9 Boys 5). Zelf speelt Dominik al zo’n 25j hockey en is intussen een vaste waarde bij één van onze ladiesploegen. Met ook echtgenoot Gert, speler bij de Gents en nog broers, schoonzus, neefjes en nichtje die bij Victory spelen, moeten we ons niet verder afvragen waarom Victory nu weer een familieclub is waar iedereen welkom is.

Sinds een 2-tal jaar (2019) is Dominik de spreekbuis van onze Dames, en (Junior) Ladies leden binnen het Operationeel  Team. Dit team van geëngageerde vrijwilligers komt maandelijks bij elkaar om de dagelijkse werking van de club in goede banen te leiden.

Wat motiveert jou om naast een druk gezinsleven en professionele activiteit deze vrijwilligersfunctie op Victory op te nemen?

Victory is een echte familiale club met een warme sfeer. Daar hecht ik zelf veel belang aan en beschouw dit dan ook als een grote meerwaarde voor onze leden. Als ‘vertegenwoordiger’ van onze leden bij de mineuren wil ik graag samen nadenken over de toekomst van onze leuke club! Een hele uitdaging in deze vreemde tijden met beperkingen omwille van Corona. Dat nu ook de volwassenen terug kunnen gaan hockeyen, al is het met veel beperkingen, vraagt een hele organisatie. Maar daar draag ik graag mijn steentje toe bij als vrijwilliger! (nvdr zie website ‘Update Trainingen vanaf 1 februari).

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik werk bij Technicolor. Mijn werkplek is in normale tijden op de Prins Boudewijnlaan tegenover Victory. Op onze parking vind je tijdens competitieweekends regelmatig Victorianen die carpoolen naar wedstrijden. Technicolor is een internationaal bedrijf waar we o.a. gateways (toestel voor je internet connectie) maken voor Telco bedrijven (Proximus) wereldwijd. Ik stuur een internationaal team (Eurasia) aan van program managers alsook het klant technisch team. Reizen, lezen en koken zijn mijn favoriete hobby’s wanneer je me niet op het hockeyveld ziet staan.

26/01/2021 - De vele weken, maanden intussen, zonder gezellige ontmoetingen in The Vic of op en rond de Victory hockeyvelden: iedereen mist het enorm hard. Hoopvol dat we elkaar weldra terug kunnen ontmoeten, maken we intussen tijd om een échte BV, een Bijzondere Victoriaan van nabij te leren kennen.

Deze week in onze babbelhoek: Joost Van de Pontseele, fiere papa van Caroline (Dames 8) en al even Bijzondere Victoriaan, Thomas (Wanderers).

Joost is sinds 2014 de vertegenwoordiger van onze Wanderers (afdeling G-hockey) in het Operationeel  Team. Dit team van geëngageerde vrijwilligers komt maandelijks bij elkaar om de dagelijkse werking van de club in goede banen te leiden.

Wat motiveert jou om naast een druk gezinsleven en professionele activiteit deze vrijwilligersfunctie op Victory op te nemen?

Samen met andere vrijwilligers de mogelijkheid bieden aan jongeren met een (mentale) beperking om hen te laten sporten en vooral te laten integreren. Dat maakt mij ook als vader oprecht gelukkig.

Ook mijn vrouwtje Pascale zet zich achter de coulissen in voor de Wanderers en de Red Giants (nvdr Nationale Ploeg G-Hockey).

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik sta (of zit of wandel of tegenwoordig ‘zoom’) in het onderwijs en kom dus dagelijks met jongeren in contact via mijn beroep als leraar klassieke talen. Jongeren iets kunnen bijbrengen vind ik heel boeiend. Niet alleen leerstof, maar ook waarden en normen. Ik probeer mijn kennis én mijn liefde voor het klassieke Grieks en Latijn over te brengen aan vele jongeren en ben oa. hierdoor verknocht aan Griekenland en zijn prachtige eilanden. Verder speel ik zelf paddel en tennis. Daarnaast supporteren we samen voor ons Caroline (ik mag ook vaak arbiter ‘spelen’) die bij dames 8 speelt en voor Thomas die bij de Wanderers speelt. Dat broer (met een beperking) en grote zus samen in één club kunnen hockeyen vinden we top!

Vrijwilligers!Sommigen doen dat elke dag opnieuw, anderen maken zich met momenten vrij. De één h/geeft veel tijd, de ander wat minder. Maar één ding hebben ze gemeen: die vele vrijwilligers zetten zich uit vrije wil gratis, belangeloos en voor niets in voor Victory. Ze zetten hun talenten in en doen dat meestal met veel plezier en voldoening.

Kent u ze al? De vele vrijwilligers van Royal Victory H.C. die ervoor zorgen dat jij je geen zorgen hoeft te maken?

Het einde van 2020 komt er snel aan. In deze bijzondere tijden missen we allemaal het clubgevoel. Het samen zijn met je sportieve vrienden, je kunnen uitleven op het hockeyveld. Maar ook de gezellige Victory Night, met de lekkerste mosseltjes of de gezellige kerstborrel en de 'derde' helft. Dit alles is oh zo belangrijk, zowel voor iedere speler als ouder binnen onze club. Het geeft iedereen een mentale boost. Het gaat om het totale plaatje.

Het moeilijkste is het wegvallen van de wekelijkse trainingen en wedstrijden. Die momenten die ervoor zorgen dat spelers en jongeren een uitlaatklep hebben. Dat ze hun sociale en sportieve vaardigheden kunnen ontwikkelen en hun geest even kunnen vrijmaken.  Maar ook het moment dat je als ouder positief kan supporteren aan de zijlijn en gezellig kan napraten met andere ouders. Al snel hadden wij ook door dat COVID-19, naast een financiële impact, vooral ook een impact zal hebben op ons mentaal en emotioneel welzijn.

Bedankt ook aan onze vrijwilligers en sportieve staff. Mensen die met hart en ziel hun vereniging nu door deze moeilijke tijden loodsen en steeds gestreefd hebben om toch zo veel mogelijk hockey aan te bieden. Bij wie het eens zo veel pijn doet om te zien dat onze vereniging er niet ten volle kan zijn voor de hockeyers, niet kan zorgen voor die wekelijkse trainingen, dat vertier en de lach op het gezicht van elke sporter. Of de fiere blik van een ouder die zijn kind de pannen van het dak ziet spelen. 
Bedankt om samen met ons rond de vele corona obstakels te helpen navigeren. Het was vaak last minute, vaak vervelend met heel veel snel elkaar opvolgende berichten. 

Voor je vrije tijd, je energie, je enthousiasme en inzet!

LIVE HOCKEY. LOVE VICTORY.

23/11/2020 - Naar goede Victory traditie, is het project VictoryTV een werk waaraan heel veel vrijwilligers achter de schermen hebben mee gewerkt. 

Initiatiefnemers.

Het idee is ontstaan bij Lex. Samen met Jules en Koen hebben zij dit idee verder uitgewerkt om zowel materiaal als extra handen te vinden. In navolging hiervan werd ook een sponsoractie op touw gezet.

Medische vrijwilligers

Voor de eerste training en vóór elke wedstrijd worden spelers en staff getest, zoals het protocol voorschrijft. Hiervoor konden we beroep doen op de mama van Benthe, Liselotte, Joost, Eva, Eline en Tine. Op Liesbeth en Dominique kunnen we steeds beroep doen als reserve staff. Al deze vrijwilligers nemen de testen af van spelers en staff op uiterst professionele en medisch gecontroleerde manier en verwerken de resultaten.

Volunteers infrastructuur.

Om het terrein Covid proof te krijgen en te helpen met het optimaliseren van de infrastructuur werden we wederom geholpen door Erik, Peter, Kristoff, Koen, Robert, Manu, Caroline, Francis en David. Meer dan eens sprongen ze in de bres om ook dit op touw te helpen zetten. Alsook verder het clubhuis te helpen afwerken. Ook Ragna kwam ter elfder ure met een topoplossing voor de dug-outs.  

Onze communicatie.

Ondersteunend in onze communicatie en planning hebben Sally, Isabelle, Stijn, Lex en Raf geweldige support geboden. 

Staff D1.

Martin, Lex, Charlotte, Francis, Anneke en Artur tonen een ongelofelijke flexibiliteit in het mee georganiseerd te krijgen van dit alles. Niet evident om te kijken hoe er buiten kan gebriefd worden, hoe kine behandelingen moeten plaatsvinden en hoe de ‘recovery’ maaltijden moeten genuttigd worden. En vergeet ook de spelers niet die dit echt professioneel aanpakken. Tweede week op rij iedereen negatief!

Covid Team.

Met overgave hebben Marc, Koen en Kristoff mee hun schouders gezet om als club het draconische protocol te kunnen waarmaken. Schitterend werk van dit dream team.

Commentatoren.

We zijn ook erg blij dat Philippe zich bereid heeft gevonden om de wedstrijd van commentaar te voorzien. Niet evident gezien de omstandigheden. Ook een heel dikke merci aan Max, Tiago en Vanessa voor de interviews vooraf, tijdens en na.

Sponsors.

We danken ook de sponsors die zonder aarzelen hun ondersteuning geboden hebben. 

Live Hockey. Love Victory.

Ongetwijfeld vergeten we wellicht nog mensen die in de coulissen mee getrokken hebben aan dit verhaal, een succesverhaal!

     

 

Als opleidingsverantwoordelijke voor onze trainers en coaches ben jij het aanspreekpunt tussen de KBHB en de club. Je verzorgt het administratieve gedeelte van de opleidingen die worden ondersteund door VHL. 
Wij danken alvast Philippe voor zijn jarenlange ondersteuning bij de opleidingen op onze club.

Wil jij meewerken aan het verder uitbouwen van de opleidingen van onze club? info@victory.be

1/09/2020 - Al meer dan 10j (!) kennen we op onze club de 'Duty', waardoor onze drukke zaterdagen heel vlotjes verlopen. Hip hip hoera voor de vrijwilligers van onze Duty!

Hoe gaat het in zijn werk?

Elke week zijn de ouders van enkele jeugdploegen verantwoordelijk voor een vlot verloop van de drukke competitiedag. Extra handen in de keuken en toezicht op de velden, dat is de kern van het takenpakket. Een succesformule die ook meer en meer gekopieerd wordt op andere hockeyclubs trouwens.

Het overzicht voor de dutyploegen najaar 2020 vind je HIER terug.

Zoeken
Binnenkort...
Overig Nieuws
R. Victory H.C. - Gantoise
24/02/2021
Sponsoring VictoryTV
22/02/2021
Paddenoverzet 2021
22/02/2021
VictoryTV: R. Victory H.C. - Gantoise
19/02/2021
Trainingen Jeugd
23/02/2021
Maak kennis met ...
23/02/2021
Veldreservaties individuele training per 4
09/02/2021
The VHL "goes digital (webinars)" #CoachAcademy "ClubManagerAcademy
16/02/2021
Start seizoen 2021-2022 (zonder Ere-divisie)
15/02/2021
Maak kennis met ...
16/02/2021
Duty Management

Royal Victory H.C.
Kattenbroek 5
2650 Edegem

+32 (0)3 457 15 33
info@victory.be
cc@victory.be

© 2019, website powered by Twizzit.com