2/10/2018 - Elk jaar probeert onze Topsport-cel het op Royal Victory H.C. opgeleid talent van de eerste Dames- en Herenploegen aan te vullen met buitenlandse toppers. Dit seizoen is dat niet anders. De club probeert onze gasten daarbij zo welkom mogelijk te laten voelen in de grootste hockeyfamilie van Vlaanderen. Zo af en toe bereikt ons een mooi verhaal dat ons hart sneller laat slaan. Klik bij Lees meer voor het volledige verhaal.

   


Voor de meeste buitenlandse spelers en speelsters bij Royal Victory H.C. eindigt het verhaal niet bij hun eigen trainingen en wedstrijden. Ze zijn ook trainer van een of meerdere jeugdploegen, waarbij ze hun ruime internationale ervaring koppelen met de speelwijze die onze hoofdcoaches bij Royal Victory H.C. willen aanleren. Deze visie bewijst zichzelf door het toenemend aantal jeugdspelers en -speelsters die doorgroeien bij BeGold en de nationale selecties, maar ook bij de breedtewerking. Ook in de lagere reeksen, waar de jeugd geen drie maar twee wekelijkse trainingen heeft en fun een belangrijke factor is, zien we elk jaar het spelniveau en -inzicht stijgen.

Dit jaar hebben we een sterke Canadese aanwezigheid op Royal Victory H.C. met vier speelsters in D1 en de vaste wekelijkse trainingen van de nationale Canadese damesploeg. Deze vier speelsters hebben ook elk enkele eigen Victory jeugdploegen onder hun vleugels. Zo ook Dani Hennig, die o.a. de U19G3 traint.

Deze groep, die op VHL-niveau speelt, hangt (zoals zovele teams) bijzonder goed aan elkaar. Ze willen natuurlijk elke wedstrijd winnen, maar ook naast het veld is dit een hechte bende. Communicatie met Dani vormt eigenlijk geen probleem, want de meisjes verstaan allemaal uitstekend Engels. Maar Dani wil een stap verder gaan en wil leren om in het Nederlands te communiceren met haar groep. Daarop heeft U19-speelster Margot Lenssens een lijstje opgesteld met de belangrijkste woorden of uitdrukkingen voor Dani om mee aan de slag te gaan. Geniet mee van het lijstje van Margooow (op zijn Engels uitgesproken).

Heb jij ook een hartverwarmend verhaal dat aantoont dat #livehockeyovevictory niet zomaar vier aaneengeschreven woorden zijn, dat hier vriendschappen voor het leven gesmeed worden die onze mooie sport overstijgen, waar je een speler, trainer, coach, vrijwilliger of official in het zonnetje wil zetten? Mail ons dan via communicatie@victory.be of via een berichtje op Facebook of Instagram, en we nemen contact met jou op.