Af en toe krijgen we te horen dat onze wekelijkse Flash in de spam folder terecht komt. Wat kan je doen om dit te voorkomen, en zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt bij je favoriete hockeyclub?


Iedereen heeft het al eens meegemaakt: een belangrijke mail die niet in je inbox komt, maar verdwijnt in je spam of junk folder voor ongewenste berichten. De Victory Flash op hetzelfde niveau als een al te doorzichtige schenking van een paar miljoen euro van een overleden hoge ambtenaar van een of andere duistere instelling, dat kan toch niet.

Spam filters kijken naar verschillende zaken om te bepalen waar een email moet terecht komen. Daarbij kijken ze in de eerste plaats of de email afkomstig is van een betrouwbare afzender. Wij hebben hierbij het nodige gedaan en onze instellingen zodanig aangepast dat de afzender twizzit.com als veilig beschouwd wordt.

En dan komen we bij de tweede stap: de filtering van het bericht zelf. Soms denkt een emailprogramma (Outlook, Hotmail, Gmail) verkeerdelijk dat een email junk is, en verplaatst het de email naar waar je hem niet onmiddellijk zal lezen. De eenvoudigste manier om ervoor te zorgen dat onze Flash juist afgeleverd wordt, is om de afzender (noreply@twizzit.com) toe te voegen aan je lijst van veilige afzenders. Hieronder leggen we uit hoe je dat in de meest gebruikte programma's kan doen:

  • Outlook: klik op het uitrolmenu bij Ongewenste mail (vuilbakicoon) en kies dan de opties. Klik daar op het tabblad Veilige afzenders, voeg noreply@twizzit.com toe en bevestig.
  • Gmail: klik op het Instellingen tandwiel, dan op Filters en geblokkeerde adressen. Kies dan Nieuw filter maken, tik noreply@twizzit.com bij het veld Van, dan op Filter maken. In het volgende menu vink je Nooit naar Spam zenden aan, klik weer op Filter maken.
  • Outlook.com: klik op het Tandwiel voor de opties. Onder het Ongewenste e-mail voorkomen kies je voor Veilige en geblokkeerde afzenders. Klik op Veilige afzenders, vul noreply@twizzit.com aan en klik op Aan lijst toevoegen