De laatste tijd zien we geregeld kapers aan de kust die misbruik maken van live streams van niet alleen VictoryTV, maar ook van andere Belgische clubs. Als je je toestel veilig wil houden en  reclamekannibalisme wil tegengaan, geven we jullie de raad om niet op deze louche links te klikken en mee te doen met Ik stream lokaal. Klik op lees meer voor de uitleg.


Je hebt misschien in de aankondiging van onze live streams op sociale media (vooral Facebook) af en toe gezien dat er kapers aan de kust zijn die in een commentaar op de aankondiging hun eigen link voor de stream meegeven. De opmerkingen en links komen van profielen die niet in België wonen. Wees heel, heel voorzichtig hiermee:

  • In het beste geval gaat het om personen die de originele live stream uitzenden op een eigen kanaal, en zo proberen hun eigen reclame-inkomsten binnen te halen met nietsvermoedende Belgische kijkers die denken dat ze op de originele stream zitten. Deze valse links kan je herkennen aan een URL die afwijkt van ons VictoryTV-kanaal op YouTube of het kanaal dat de thuisspelende club aanbiedt. Die valse URL kan bijvoorbeeld een adres op Blogspot zijn, zoals we er het afgelopen weekend een aantal verwijderd hebben.
  • In het ergste geval zie je een verkorte URL, die doorgaans begint met https://www.bit.ly of https://www.cutt.ly, gevolgd door enkele letters en/of cijfers. Dan kan je vooraf niet weten waar je uiteindelijk zal terechtkomen, met alle risico's vandien. Met virus of andere rotzooi besmette sites zijn dan een reëel risico waarvoor we je willen waarschuwen.

We proberen personen die een link aan onze berichten op Facebook en Instagram trachten toe te voegen, onmiddellijk te blokkeren, maar dat lukt niet altijd meteen. Daarom willen we jullie de raad geven om als jullie een wedstrijd in live stream willen volgen, alleen op de link te klikken die de club zelf doorgeeft. Zo ben je zeker dat je lokaal streamt en je computer, tablet, smartphone of televisie niet besmet geraakt.